Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Автокрісла - купувати чи ні?

  • Автокрісла - купувати чи ні?

Автокрісла наразі повинні стати атрибутом кожного автомобіля, у власника якого є діти. Така вимога була встановлена в Україні у листопаді 2019 року законом 1150 Верховної Ради. Він забороняє перевезення малечі на автомобілі без допомоги цього засобу, порушник притягується до адміністративної відповідальності. Отже, всі водії в Україні мають обов’язково його дотримуватися.

 

Подробиці норм закону про автокрісла

Відповідно вищезгаданому закону пересуватися в автокріслах повинні діти до 12 років та зріст яких складає менш як 145 см. За його порушення водій підлягає відповідальності у виді штрафу: за перше порушення у розмірі 510 грн, за друге – 850 грн. Так депутати планують мотивувати водіїв дотримуватися нього, забезпечуючи безпеку пересування автодорожнім транспортом.

Депутати вважають, що при відсутності штрафів безпека малят напряму залежить від сумлінності батьків, які, на жаль, зазвичай нехтують необхідними заходами безпеки. Вони не думають про недотримання правил перевезення, особливо стосовно автомобільного крісла, як про можливу причину їх загибелі. Доводи депутатів цілком аргументовані, адже не можна з ними не погодитися.

Цифри статистики

Застосування засобу, який ми розглядаємо, дозволяє фіксувати тіло дитини ременями безпеки в надійному положенні. Таке положення дозволяє суттєво знизити ризик для її здоров’я при виникненні ДТП. Автокрісло повинно підходити малюку за параметрами. Також воно повинно мати помаранчеву бирку, яка містить інформацію щодо крісла, та маркування ECE R44 або EC 44. Бирка являє собою свідчення проходження кріслом краш-тестів та відповідність Європейському стандарту безпеки.

Згідно зі статистикою більшість травм через ДТП діти отримують за відсутності автокрісел. Всесвітня організація охорони здоров’я свідчить: завдяки їхньому застосуванню знижується ризик смертності немовлят на 70 %, а дітей – на 54-80 %. Отже, використання цих засобів має високі підтверджені статистичні дані, які свідчать про необхідність їх придбання.

 

Пересування у таксі

Важливі й подорожі батьків та малюків у таксі. Здавалося б, власники сервісів таксі зобов'язані обладнати свої автомобілі автокріслами й не має більше ніяких питань. За новим законопроектом сервіси також підпадають під його дію. Але, на жаль, деякі сервіси можуть не приймати закази від пасажирів з дітьми, вважаючи кількість таких викликів малою, а купівлю та розташування у багажнику автокрісла – не рентабельним.

Тому для унеможливлення виникнення випадків відмови водіїв їхати на виклики сьогодні краще мати своє автокрісло. Будемо сподіватися, що згодом таксі-сервіси будуть забезпечувати автівки своїх підлеглих автокріслами, сприяючи виконанню викликів клієнтів, котрі пересуваються за дітьми. Така практика повсюдна в Європі.

Таким чином, враховуючи вищесказане, батькам немовлят і старших дітей сьогодні потрібно купувати розглянуті у цій статті засоби. Тільки так можна забезпечити найбільший рівень захисту малечі при пересуванні автотранспортом. Тому придбання дорослими автокрісел є безпосереднім батьківським обов’язком. Бажаємо всім батькам та дітям безпечних та комфортних подорожей!