Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Як швидко запам'ятати таблицю множення?

  • Як швидко запам'ятати таблицю множення?

Таблиця множення може бути:

  • страшним сном для дитини та батьків;

 

  • «інструментом покарання» - Гуляв учора допізна? Поки не вивчиш таблицю множення до кінця сьогодні не вийдеш;

 

  • недосяжним Еверестом.

 

Але може бути по іншому. Ми пропонуємо вам цікаву дієву методику, яка допоможе вивчити таблицю множення без зубріння та складних зусиль. Звичайно це не відбудеться за 5 хвилин, але займе близько 3-х днів. Погодьтесь непогано для 100% результату?

День 1-й

Візьміть всю таблицю множення та покладіть її перед собою. Ви побачите 100 окремих дій, які потрібно запам’ятати. Оце вчити доведеться...

Але насправді таких дій набагато менше. Довго та уважно повивчайте таблицю та ви побачите багато цікавих ідей, які полегшать вам задачу. На цьому етапі ви зрозумієте що таблиця синхронна, а це означає що вчити доведеться не 100 дій, а всього 55. Наприклад, 5х6=30, а 6х5 також дорівнює 30. Хід думок ви зрозуміли.

Існують числа на які дуже легко множити. Це «1» та «10». Визначивши ці способи полегшення задачі, візьміть свою табличку та закресліть виявленні дії. Думаємо, що результат вам сподобається.

День 2-й

Навіть самі маленькі знають, що подвоювати легко. Дітлахи вчаться рахувати подвоюючи камінчики, цукерки, іграшки. Щоб помножити на «2», просто додайте число саме до себе. А щоб помножити на «4»? Так ось, це те саме, що помножити на «2» два рази.

Такі числа як 4, 8, 16, 32 це все степінь двійки.  Розібравшись з двійками та їх степенями: 2х3, 4х4, 5х2, також викресліть їх за таблиці.

День 3-й

Для «важкої» артилерії яка залишилась в таблиці Піфагора можна використати універсальний метод. Просто рахуйте не по одному, а тому числу яке будемо множити. Наприклад: 8, 16, 24, 32, 40, 48, 56, 64 тощо. Спочатку це буде здаватись складним, але потім ви будете використовувати такий спосіб буквально на автоматі. До речі трійками та п’ятірками рахувати завжди легко. Більшості людей це вдається без проблем.

Ця методика розрахована для навчання в групі або під наглядом людини, яка вже знає таблицю множення та в будь-який час може пояснити будь-що та відповісти на питання учня.

Навчанню допоможе гра

Для вивчення принципу роботи таблиці, та тренування пам’яті запропонуйте дитині пограти в колективну арифметичну гру, адже «цікаве запам’ятовується швидше і краще». Для цього потрібно взяти картки, на кожній з котрих написаний приклад множення без відповіді. Всі картки складаються разом, і коли гравець витягує одну з них, він повинен дати правильну відповідь. В разі правильної відповіді картка вибуває зі стопки в «актив» гравця. Перемагає та отримає приз той хто дав більше таких відповідей.

Також можна зробити або роздрукувати декілька бланків таблиці Піфагора, в які потрібно буде записувати відповіді. Відпрацювавши ці приклади декілька раз, дитина зможе їх вивчити та запам’ятати.

Купити таблицю множення для вивчення та збірники різних арифметичних вправ ви завжди можете у нашому інтернет магазині. Навчатись та пізнавати світ разом з "Книжковим Світом" цікаво та легко!