Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Як швидко вивчити абетку з дитиною? ТОП -10 корисних порад.

  • Як швидко вивчити абетку з дитиною? ТОП -10 корисних порад.

Як швидко вивчити абетку з дитиною? ТОП -10 корисних порад

 

Існує декілька простих порад які допоможуть швидко вивчити абетку з дитиною.

 

  1. Вивчення алфавіту дошкільнятами потрібно проводити лише в ігровій формі.

 

  1. Якщо ви вирішили почати знайомство своєї дитини з літерами для дошкільнят у трьох річному віці, не вимагайте від малюка довго утримувати увагу на навчальному процесі. В цьому віці дітям швидко набридають одноманітні заняття, навіть якщо вони проводяться у формі гри. Для початку займайтесь не більш 5-10 хвилин у день. В 4 роки можна займатись по 15 хвилин, а починаючи з 5-ти річного віку – 20-30 хвилин, між якими потрібно робити невеличкі паузи.

 

  1. Дитяча абетка повинна зацікавлювати маленького учня. Для цього додайте у дитячий простір тематичні розмальовки з яскравими буквами, магнітний алфавіт, книжки-абетки, різноманітні конструктори. На прогулянці можна малювати букви на асфальті або на піску, складати їх з камінчиків, листочків.

 

  1. Перебуваючи на прогулянці звертайте увагу дитини на різноманітні вітрини та вивіски. Спочатку промовляйте те, що на них написано, а потім просіть малюка повторити за вами. Також можливо рахувати кількість літер у назві, або казати в який колір вони пофарбовані.

 

  1. В якості навчальних посібників використовуйте літературу, рекомендовану Міністерством Освіти України. Для швидкого і правильного вивчення наприклад можна купити абетку абабагаламага.

 

 

 

  1.  Вивчення букв у ігровій формі може відбуватись через творчість. Запропонуйте малюку виліпити літери з кольорового тіста, кінетичного піску. Ви можете робити аплікації з ґудзиків, макаронів або різних круп. Використовуйте  такі смачні підручні засоби, як ізюм, шматочки фруктів, ягоди, мармелад або невеличкі бублики.

 

 

  1. Абетку потрібно починати вчити з голосних букв. Стратегія проста: називайте звук однієї з літер, потім вказуйте на її зображення. Потім використовуйте уяву, та малюйте, ліпіть, конструюйте цю літеру. В кінці ігрової вправи називайте та показуйте дитині зображення предметів які починаються на цю літеру.

 

  1. Після того як ви «розправились» з усіма голосними можна переходити до приголосних. Оскільки в ранньому віці дитина краще сприймає звуки, спочатку варто знайомити її саме з ними. Наприклад, вивчаючи літеру М, потрібно казати не назву «ЕМ», а звук «МММ».

 

  1. Дитина повинна розуміти, для чого потрібні літери, як вони складаються в склади, а потім у слова та у речення. Знаючі усі голосні, можливо вивчити дві приголосні, наприклад «М» та «С», а потім на їх основі вже можна складати прості слова. Для цього рекомендуеться використовувати магніти або кубики.

 

  1. Вивчити алфавіт допоможуть систематичність та регулярність занять. Отриману інформацію варто систематично повторювати та закріплювати. Проводитись це повинно також у формі гри. Не варто засмучуватись якщо дитина не змогла зразу пригадати вивчену позавчора літеру. Це цілковито нормально для дитячого віку. Щоб допомогти дитині пригадати, використовуйте різноманітні асоціації та підказки.

 

Купити абетку для дітей, яка стане вашим надійним помічником у вивченні ви можете в інтернет магазині «Книжковий світ».