Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Як навчити дитину, думати, розмірковувати та аналізувати? Дев’ять складних та одночасно простих кроків.

  • Як навчити дитину, думати, розмірковувати та аналізувати? Дев’ять складних та одночасно простих кроків.

Розвиваючи дитину не потрібно вчити її механічному запам’ятовуванню різноманітної інформації, яку вона буде повторювати на прохання дорослих. Головна мета це навчити думати, розмірковувати та аналізувати отриману інформацію самостійно. Пропонуємо декілька кроків, які приведуть вас та вашу дитину до успіху:

 

Крок 1: Будьте терплячими

 

Крок 3: Не намагайтесь бути ідеальними батьками

 

Всі ми маємо право на недоліки: і батьки, і діти. Проблеми будуть виникати завжди, і це нормально. Не заганяйте себе в рамки, та не впадайте у відчай, коли ваша дитина поводить себе не так, як би вам того хотілось.

 

Крок 4: Не вимагайте від дитини відповідати вашим планам та розрахункам

 

Багато хто прагне, щоб дитина жила краще ніж батьки, реалізувала їх мрії. Наприклад, мама Святослави хоче щоб донька стала відомою піаністкою, натомість як Святослава мріє бути дизайнером. Нав’язуючи свої плани доньці, мама ламає її життя, та примушує відмовлятися від власної мрії. Дайте своїм дітям свободу вибору та свободу мислення, це зробить їх щасливими. Пам’ятайте, що риба гарно плаває, а не вміє вилазити на дерево. Так і з усіма нами – кожний має свої здібності.

 

Крок 5: Не заважайте концентрувати увагу

 

Для цього не відволікайте дитину від розмови з іншими, чи колективної гри.

 

Крок 6: Вчить правді

 

Частіше використовуйте відповіді «Так», або «Ні», та менше « Не зараз», «Можливо», «Не знаю».

 

Крок 7: Не ускладнюйте ті речі, які ускладнювати не потрібно

 

Якщо можна пояснити щось простою мовою, так и зробіть.

 

Крок 8: Розмовляючи з дитиною, спочатку вимагайте відповідь, а вже потім пояснення

 

Наприклад: «Ти розсипав крупу?» – спитали ви. «Зараз я поясню!», — відповідає дитина. Так не потрібно. Спочатку чітка відповідь, а вже потім пояснення.

 

Крок 9: Пропонуйте читати корисну літературу

 

Багато сучасних та класичних творів вчать самостійному мисленню, детальному аналізу ситуації та розвивають логіку. В магазині «Книжковий світ» підібрана величезна колекція літератури, яка сприяє розвитку розумових та аналітичних здібностей дитини. Читання це один з ефективних та доступних способів допомогти дитині навчитись думати, розмірковувати та аналізувати. Пропонуємо вам цим скористатись!

Нетерпіння та бажання зробити все за дитину це головна проблема більшості мам. Навчиться давати доньці або сину час на власні роздуми та дії. Простий приклад: не відповідайте на питання інших людей до вашої дитини, не виправдовуйте її мовчання та не давіть в намаганні отримати відповідь якомога скоріше.

 

Крок 2: Питання це ключ, який спонукає до самостійного міркування

 

Не будьте «всезнайкою» задаючи питання дитині, навіть якщо на 100% знаєте правильну відповідь. Навіть якщо вона відповідає неправильно, не вчить її як потрібно, а краще запитайте: Як ти прийшов до такого висновку? Таким чином ви допоможете малюку розвинути незалежне мишеня та креативність, а ту саму відповідь знайде вже удвох. І спробуйте обійтись без повчального тону.