Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Оцінка, як симптом.

  • Оцінка, як симптом.

Будь-який батько хоче, щоб його дитина стала геніальним вченим, адвокатом, космонавтом або президентом. Вони покладають на нього великі надії, які часто не виправдовуються. Мама і тато мріють про те, що їх геніальне чадо надійде в найкращий ВНЗ, отримає приголомшливе освіту і зможе все в цьому світі. Це просто чудово, якщо все трапляється саме так, як задумали батьки, проте дуже часто мрії не збуваються саме так, як вони повинні здійснюватися, на думку батьків. Дитина починає приносити двійки, батьки сердяться, зриваються на своєму улюбленому дитині, і стає тільки гірше. Для дитини школа стає нестерпним місцем з неприємними людьми.

 
Не варто відразу зриватися і кричати на малюка за погані оцінки, слід спочатку з'ясувати причину поганої успішності. Вони можуть бути найрізноманітніші, про які неуважні батьки навіть не здогадуються.

 
Погані оцінки можуть з'явитися через емоційно-нестабільного стану в сім'ї: розлучення батьків, смерть близьких, скандали і лайка - все це позначається на дитині негативним чином. Його пригнічений стан переходить на все, що він робить. У дитини пропадає бажання вчитися. Він тільки хандрить і лінується щось робити.

 
У дитини також можуть не складатися дружні стосунки в класі. Неприязнь до людей, з якими він знаходиться разом протягом багатьох годин кожен день, сильно позначається на настрої дитини. Він не хоче ходити в школу і вчитися, звідси і погані оцінки.

 
Постійні пропуски занять через хворобу теж залишають свій слід в шкільному журналі. Дитина просто фізично не здатний зрозуміти весь матеріал, який проходять в класі, відповідно, робить безліч помилок, за які отримує двійки.

 Як не банально, але у дітей є схильність до тих чи інших наук. Якщо дитині не дається математика, але зате він чудово малює, варто звернути на це увагу і не змушувати його заучувати теореми і вирішувати складні завдання, читати книги які йому не цікаві.

 
Батькам не слід занадто різко реагувати на погані оцінки дитини. Ніхто не любить, коли на нього кричать і лаються. Якщо часто влаштовувати скандали з приводу двійок, то дитина з часом навчиться брехати і буде робити це постійно, що призведе до повної втрати довіри в сім'ї.

 
Дитину необхідно підтримувати, вірити в нього, допомагати і направляти. Дитина повинна відчувати себе захищеним. Довіра, допомога і підтримка в родині з боку батьків для дитини найважливіше. Він зможе все, якщо за його спиною стоятимуть близькі люди, здатні підтримати його в будь-якій важкій ситуації і допомогти її вирішити.