Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Чому діти не хочуть вчитися?

Як показує багаторічна практика, рано чи пізно проблеми з навчанням виникають у кожної дитини. Батьки починають панікувати та розгублюватись, не знаючи чому син або донька не хоче вчитися. А правильно мотивувати до навчання та виконання домашніх завдань вміє не кожний. Тоді в хід можуть йти всі методи: від банальних вмовлянь до жорсткого контролю та примусу. Але дуже часто рішення проблеми лежить на поверхні. Якщо ви зрозумієте причину такої дитячої поведінки, вам буде легко найти вихід з ситуації.


Найпоширеніші причини, чому дитина не хоче вчитися

1.    Перенавантаження та постійний контроль в родині. Після того, як дитина пришла додому зі школи, їй потрібно близько 2-х годин для того щоб відпочити від навчання та засвоїти отриману за день інформацію. Але дуже часто батько та мати вимагають від школяра майже відразу починати робити уроки, вчити вірші чи виконувати вправи, або ще гірше беруть щоденник та починають сварити за незадовільні оцінки. Такі дії викликають у школяра відразу до навчання. Вихід із такої ситуації досить простий: не наполягайте, дайте доньці або сину повноцінно перепочити після школи.

2.    Повна відсутність контролю за навчанням. В цьому випадку у батьків зовсім немає часу контролювати виконання домашніх завдань. А такі якості як самодисципліна та відповідальність є не у всіх дітей. Для того щоб школяр умів самостійно вчитися в школі, навички самоконтролю потрібно розвивати ще в ранньому дитячому віці. Для цього малюку можна читати дитячі книги, герої яких мають саме ці моральні якості. А прикладом того, як робити не потрібно може стати казка «Незнайко в сонячному місті».
 
3.    Просто не виходить. Всі діти різні, в кожного з них свої таланти та особливості розвитку. Тому якщо наприклад дитина вчиться в математичному класі, а мріє писати книжки, або стати музикантом, чекати від неї приголомшливих успіхів у навчанні не варто. Батькам варто уважно придивитись до свого сина або доньки, та розвивати їхні особисті здібності та таланти.
 
4.    Проблемні відносини з оточенням в школі. Особливо це стосується дітей у віці 10-13 років. Підліток не хоче вчитися через конфлікти з вчителями або однокласниками. Перебуваючи в психологічному напруженні дитина не хоче йти до школи. Допомогти врегулювати ситуацію та повернути бажання вчитися може відверта розмова з батьками або дитячим психологом. В такому віці школяру рекомендовано більше часу проводити на свіжому повітрі, читати корисні книги, ходити в басейн та розмальовувати антистрес розмальовки.
 

Як допомогти дитині полюбити вчитися?


Використайте найдієвіший спосіб – розкажіть школяру для чого він вчиться. Скажіть як вам допомогли в житті знання, отримані в школі. Розкажіть про відомих людей, які досягли успіху тому що гарно вчилися. Використовуйте спеціалізовану навчальну літературу та передавайте свої знання в ігровій формі. В пригоді може стати цікава енциклопедія, захопливі розвивальні тести, або такі цікавинки як англійська абетка в картках.