Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Книжки стимулюють розвиток мозку.

  • Книжки стимулюють розвиток мозку.

С кожним роком цифрові технології розвиваються все швидше. Звичайній паперовій книжці дуже важко конкурувати з величезною кількістю сучасних гаджетів. Багато людей віддає перевагу аудіо книгам, фільмам та  простим розважальним іграм. Це досить зручна розвага, яка не вимагає багато зусиль. Але такий спосіб отримання інформації приносить дуже мало користі в порівнянні з класичними печатними виданнями. Довготривалий перегляд телепередач та комп’ютерні ігри негативно впливають на розвиток мозку.

Нещодавно британські нейрофізіологи провели ряд досліджень, результати котрих показали, що регулярне читання дуже позитивно впливає на інтелект, розвиває розумові здібності, логіку та пам'ять. Вчені з Оксфорду виявили що регулярне читання надає не тільки корисну інформацію, а й тренує пізнавальні можливості та стимулює ті відділи мозку, які відповідають за концентрацію уваги, аналітичні здібності та швидкість мислення.

 

Читання - ефективний та доступний тренажер для мозку. Перевірено!

 

Звичка читати регулярно є дуже корисною. Ви отримуєте нові знання, поповнюєте запас слів, та вчитесь аналітичному мисленню. Змістовна художня література сприяє ефективній роботі головного мозку та зупиняє процеси старіння його клітин.

 

Чому потрібно читати в будь-якому віці?

 

 

  1. Читаючи, ми отримуємо нову інформацію, необхідну для розвитку інтелектуальних здібностей.

 

  1. Гарна книга дає змогу розслабитись, та знімає стрес. Вчені довели, що всього 7 хвилин читання здатні в 2 рази знизити рівень стресу людини. І це відбувається набагато швидше, ніж під час прослухування пісень чи під час прогулянки.
  1. Читаючи, ми поринаємо в світ уяви та індивідуального сприйняття. Фільми показують нам сюжет та образи персонажів уже в готовому вигляді, не залишаючи тим самим простору для фантазій. Прочитана книга завжди буде кращою ніж будь-який фільм, бо вона не встановлює обмежень в уяві. Книга це зовсім інше – вона дає змогу мріяти, фантазувати та уявляти героїв такими, як вам заманеться.

 

  1. Знайомлячись з творами авторів, які гарно пишуть, ви вчитесь у них вмінню правильно та чітко виражати свої думки.

 

Читання є чудовим тренажером для клітин головного мозку. Ті, хто обожнює проводити час за цікавою книгою, швидше запам’ятовують інформацію, та зберігають ясність розуму навіть в похилому віці.

Чим корисна художня література?

  1. Вимагає від читача «праці інтелекту», що в свою чергу тримає мозок «в тонусі».

 

  1. Допомагає в розвитку творчого мислення, формує креативних особистостей.

 

  1. Вчить розуміти емоції, почуття та вчинки інших людей. Вміння розуміти духовний стан іншої людини дуже важливе для гармонічного перебування в суспільстві.

 

  1. Гармонізує мислення, дає відповіді на багато питань, розвиває інтелектуальні здібності.

 

Читайте якомога частіше, це допоможе вам отримати необхідну емоційну рівновагу, наповнити своє життя яскравими кольорами, бути успішним в кар’єрі та житі взагалі.