Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Як навчити дитину писати грамотно? 10 перевірених способів.

  • Як навчити дитину писати грамотно? 10 перевірених способів.

Людина з гарною освітою має всі шанси добитись успіху у своєму житті. А міцним фундаментом для майбутньої блискучої освіти виступає вміння писати грамотно. Пропонуємо вам колекцію порад, які допоможуть навчити дитину писати без нудьги та з задоволенням.

No1: Терпіння та орієнтація на результат

Пам’ятайте, що навчання письму це довгий процес. Для того щоб дитина потоваришувала з орфографією та навчилась писати гарно та без помилок – запасіться терпінням, та пам’ятайте що без падінь та перешкод на шляху до довершеного результату вам не обійтись.

No2: Нехай дитина читає якомога більше

Вчені давно встановили факт, що діти які полюбляють читати, пишуть набагато грамотніше ніж ті, хто читати не любить. В пригоді вам стане класична дитяча література, оповідання та казки, захоплива фантастика та вірші. Читання є своєрідним тренажером для розвитку зорової пам’яті. Під час читання дитячі очі ніби то «фотоапарат» фіксують слова, а потім під час письма пригадують їх та відтворюють.

No3: Частіше читайте вголос

Таким чином ви допоможете розвинути слухову пам'ять сину або доньці. Але промовляйте слова виразно, як пишеться в книжці, або можете промовляти їх по складах. Коли читаєте, робіть паузи в тих місцях, де знаходяться крапки, коми та інші знаки. Для таких вправ використовуйте наочні посібники, також корисними будуть спеціалізовані методичні вправи для відповідного віку.

No4: Нехай дитина обере улюблену книжку та щодня переписує 5-10 сторінок з неї

Такий спосіб допомагає випрацювати вміння писати без помилок, навіть тим діткам, у яких спостерігаються значні проблеми з орфографією. Причому це вміння зберігається на протязі усього життя.

No5: Вчимо вірші та твори напам’ять

Вивчення правил, це не завжди весело, а от вивчення віршів, та запам’ятовування невеличких оповідань, приказок сприймається краще та добре стимулює пам’ять.

No6: Займатись потрібно регулярно

Ні для кого не є секретом, що вміння гарно писати це не талант, а результат довготривалих тренування. Якщо дитині не подобається постійно писати диктанти, придбайте спеціальні методичні вправи з ілюстраціями, або яскраві демонстраційні картки.

No7: Не відмовляйте дитинні в проханні позайматись разом

Якщо маленький учень або учениця просить почитати або пописати слова разом – з радістю допомагайте йому в цьому.

No8: Майте вдома орфографічний словник

Він стане в нагоді при різних ситуаціях. Також можна використовувати словник для навчальних ігор, наприклад брати якесь одне слово та зображувати його на папері.

No9: Важкі слова записуйте в спеціальний зошит

Потім періодично переглядайте цей зошит, та запам’ятовуйте записане.

No10: Читайте правило - виконуйте вправи - виправляйте помилки

 

Цей дієвий метод вже багато років використовується вчителями. Алгоритм занять простий, тут головне уважність, послідовність та тренування.

Використовуючи всі способи, ви гарантовано зможете навчити дитину писати грамотно та гарно! А магазин «Книжковий світ» пропонує всю необхідну літературу, посібники та вправи які допоможуть вам в цьому.