Мінімальна сума замовлення 200.00 грн.
Інформація
Пошук

Як виробити у дитини красивий почерк?

  • Як виробити у дитини красивий почерк?

Стрімкий розвиток комп’ютерних технологій привів до того, що цінність звичайного гарного почерку дуже знизилась. Більшість текстів набирають за допомогою комп’ютера, а від руки пишуть лише коли є крайня потреба. Але красивий почерк залишається дуже важливим, оскільки він підвищує імідж людини в багатьох ситуаціях, наприклад коли потрібно заповнити документи про роботу, або при вступі до інституту.

Чому гарний та акуратний почерк дуже важливий для дитини?

  1. По перше це дуже корисно для загального розвитку, тому, що впливає на мілку моторику та розумові здібності.

 

  1. Неохайний почерк, криві нечіткі букви це прямий шлях до помилок.

 

  1. Маючи поганий почерк дитина не може випрацювати вправність грамотного письма, тому, що не може розібрати та зрозуміти написане власноруч.

 

  1. Якщо не «поставити» почерк в початковій школі, в майбутньому школярик просто не зрозуміє що він записує до зошита.

 

  1. В початкових класах часто знижують оцінки за неохайне письмо.

 

  1. Каліграфія допомагає розвинути такі риси характеру, як зібраність, терпіння, посидючість, естетичне сприйняття.

 

Знаючі як важливо дитині вміти грамотно та красиво писати навіть такі прогресивні люди, як співробітники eBay, Hewlett-Packard, Yahoo та Apple віддають своїх дітей до шкіл, в яких немає комп’ютерів та діє класична шкільна програма.

Як виробити у дитини красивий почерк без сліз та виривання листків з зошита?

  1. Саме головне це позитивна мотивація. Всі поради промовляйте з доброю усмішкою, без докорів, примусу, шантажу та покарань. Ваше завдання допомогти дитині захотіти красиво писати, а не робити це для батьків.

 

  1. Розкажіть сину або доньці, що букви та цифри дуже зображуються і сумують коли їх пишуть негарно. (Діє лише для малюків).

 

  1. Використовуйте спеціалізований навчальний «арсенал». Для цього існують цікаві прописи розмальовки, різноманітні посібники для письма, прописи з цифрами. Також в нагоді стануть методики інтенсивного розвитку. Знайти посібники для письма, які підійдуть саме вашій дитини ви можете на поличках нашої книжкової гуртівні.

 

  1. Потрібно розвивати дитяче мислення, для того щоб малюк розумів конфігурацію букв, співвідношення зі звуками.

 

  1. Розвивайте здібності зорового сприйняття різноманітних об’ємних форм.

 

  1. Розвивайте вміння орієнтуватись в просторі аркуша паперу, та навичку розмішувати букви та цифри на потрібній відстані.

 

  1. Вчить правильно держати ручку або олівець, та автоматично приймати позу для письма. Спина повинна бути прямою, рука лежати під потрібним нахилом.

 

  1. Значною перешкодою яка заважає виробити гарний почерк є те що рука починає боліти та втомлюватись при письмі. На пальцях з’являються мозолі та вм’ятини, які перешкоджають вмінню писати красиво. Щоб цьому запобігти, не перевантажуйте дитину та не допускайте виникнення неприємних та больових відчуттів при письмі.

 

  1. Купляйте зошити та письмові приладдя хорошої якості.

 

  1. Зверніть увагу як саме пише ваша дитина: «малює» букви кінчиками пальців чи всією рукою від плеча? При першому варіанті рука швидко втомлюється і цифри та букви виходять різного розміру та форми. Правильно писати – рухаючи всю руку від плеча.

 

Сподіваємось наші поради та навчальні посібники допоможуть вашій дитині виробити гарний почерк швидко та без проблем!